Jdi na obsah Jdi na menu

Sima Martausová hledá v novém songu klid a vnitřní pohodu

26. 8. 2020

sima-martausova_2018.jpgSima Martausová (foto: Maruška Jeňová)

Sima Martausová využívá doby, kdy je o dost méně možností ke koncertnímu hraní, k přípravám nového studiového alba. Následovník desky „Len tak sa stíšim” by měl vyjít do Vánoc a jednou z písní na něm bude i „Srdce nepokojné”.

Zpěvačka je už tradičně autorkou hudby i textu. Tentokrát je smyslem skladby touha po vnitřním pokoji. Tytam jsou klavírní balady, singl směřuje do vod funku, a to zejména díky tomu, že Sima Martausová obohatila svou skupinu o dechovou sekci. Její party napsal skladatel a instrumentalista Adrián Havran.

„Piesňou vyjadrujem túžbu po pokoji, ktorý zažívam nielen keď tvorím a hrám, ale aj keď som len tak v tichu... Túžbu po pokoji, ktorý cítim nielen, keď vystúpim na vrchol štítu, ale aj keď schádzam dolu, alebo keď musím výstup niekedy kvôli okolnostiam vzdať. Takýto pokoj mám v podstate vo svojich rukách a prinášajú mi ho správne nastavené hranice a zdravá miera vo všetkom,” vysvětluje své pocity autorka.

V horkých letních dnech osvěží klipové záběry, v nichž nesmějí chybět pro umělkyni natolik zásadní hory. Zatímco divadelní obrazy natočila Sima Martausová pod vedením režiséra Jakuba Mahdala v České republice, horské pohledy jsou z Veľkého Kriváňa.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík