Jdi na obsah Jdi na menu

Sima Martausová myslí v novém songu na děti s rakovinou

18. 9. 2020

sima-martausova_2018.jpgSima Martausová (foto: Maruška Jeňová)

Sima Martausová před pár dny obhájila pozici nejpopulárnější zpěvačky ankety OTO. Zároveň pilně pracuje na novém albu, z něhož nedávno prezentovala videoklip k singlu „Srdce nepokojné”. Písně píše nejen proto, aby obohatila svůj repertoár, ale také, aby pomohla těm, kteří to potřebují, tedy dětem s rakovinou.

Pro ně už v roce 2016 natočila skladbu „Balet” a nyní na ni navazuje novinkou „Zore”. Dramatické aranžmá si vzal na starost Randy Gnepa a znovu je obohatil o dívčí pěvecký sbor Slovenského rozhlasu pod vedením Adriana Kokoše. Život, to nejsou jen radosti a přiznejme si, že rakovina (která jde nyní kvůli koronaviru neprávem do ústraní) kosí lidi všeho věku stále častěji. Proto rozhodně zamrzí, když se jí nedostává tolik prostoru jako nejmedializovanějšímu viru historie lidstva. Přitom poměr nemocných a mrtvých je zde diametrálně odlišný.

V doprovodném videu z dílny společnosti MOOVI hrají lidé, kteří si už bojem s touto zákeřnou chorobou úspěšně prošli, mají tak zde působit jako velký pozitivní motivační prvek pro ty, kdo do bitvy právě vyrážejí. Jeho zásadním poselstvím je naděje. Tu člověk při složitých situacích potřebuje cítit hodně intenzivně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík