Jdi na obsah Jdi na menu

Simone Simons vydá sólový debut, s nímž jí pomohl Arjen Lucassen

21. 5. 2024

simone-simons_-_arjen-lucassen.jpgSimone Simons & Arjen Lucassen (foto - zdroj: maximumvolumemusic.com)

Zpěvačka kapely Epica Simone Simons po více než dvaceti letech v čele metalového kolosu neodolala a nahrála první sólové album. K uvedení desky „Vermillion” svým příznivcům servíruje singl „Aeterna”.

„Je to monumentální otvírák nového alba, který má nejblíž k tvorbě skupin Epica a Ayreon. Obsahuje silný latinský text i dotek orientu. Chtěli jsme vyvážit bombastický zvuk s atmosféričtějšími pasážemi,” uvádí v prohlášení Simone Simons spolu s Arjenem Lucassenem, který byl při rozjezdu zpěvaččiny sólové kariéry důležitým hybatelem. Ostatně, skrz Ayreon se oba znají už dlouhé roky.

Když se Simone Simons realizuje sólově ovšem neznamená, že by Epica měla být odsunuta na vedlejší kolej. „Epica je pro mě prioritou, vedle ní jsem ale vždy měla svobodu věnovat se i jiným hudebním projektům. Na něco jako je ‚Vermillion’ jsem však dosud neměla dostatek času,” říká Simone Simons s tím, že nová deska formace Epica nejspíš vyjde v příštím roce. Zatímco kolekce „Vermillion” spatří světlo světa už 23. srpna prostřednictvím Nuclear Blast.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář