Jdi na obsah Jdi na menu

Simple Minds hrají v singlu Act Of Love na nostalgickou notu

25. 1. 2022

simple-minds.jpgSimple Minds (foto: Angelika Špicarová)

Turné ke čtyřicátému výročí fungování Simple Minds se kvůli pandemickým omezením několikrát přesouvalo, jeho evropská část má tak zatím start naplánovaný na začátek března. V pondělí 17. ledna to bylo rovných čtyřicet čtyři let, kdy kapela uskutečnila svůj první koncert v glasgowském Satellite City. U této příležitosti oprášila skladbu „Act Of Love”, kterou ten den vypustila do světa coby samostatný singl.

Píseň se stala úvodním trackem setlistu onoho inkriminovaného večera, taktéž se objevila na první demo kazetě, s níž Jim Kerr a Charlie Burchill obcházeli hudební vydavatelství a snažili se získat nahrávací smlouvu. Song se ale posléze nedostal ani na jejich debut „Life In A Day”, ani na žádnou následnou nahrávku. Sama skupina přiznává, že ho málem ztratila. V čerstvé verzi pak odkazuje na rané hudební kořeny, zároveň ovšem ctí i svou současnou tvář.

V doprovodném lyric videu jsou pak k vidění dobové fotografie, jejichž autorem je Laurie Evans. „Act Of Love” však není jen pouhým nostalgickým ohlédnutím, prý ji máme brát jako celistvou součást příběhu této formace.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek