Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Kryštof vydává společnou vánoční píseň s Karlem Gottem

6. 11. 2020

richard-krajco_a_karel-gott.jpgRichard Krajčo a Karel Gott (foto - zdroj: archiv interpreta)

Richard Krajčo a kapela Kryštof před dvěma lety nahráli píseň s Karlem Gottem. Nyní plní dohodu, kterou Richard měl s Karlem a jeho rodinou, a společný song pod názvem „Vánoční” vypouští do světa.

Scénář a režii výpravného klipu si vzala na starost Karin Krajčo Babinská, která přiznává, že to nebylo zrovna jednoduché. „Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,” říká režisérka videoklipu, do něhož obsadila kromě manžela Richarda Krajča a tří jejich dětí také výjimečné herecké tváře jako Ivu Janžurovou, Aloise Švehlíka, Danu Batulkovou, Pavla Rímského a Lucii Štěpánkovou.

Skladba „Vánoční” vznikla těsně před duetem „Srdce nehasnou”, který pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottku napsal taktéž Richard Krajčo. „Za Karlem Gottem jsem přišel s písní Vánoční a svěřil se mu, že jsem napsal text, kde hraje významnou roli, a tak mě napadlo, že by se v ní mohl objevit. Jemu se to naštěstí zalíbilo, a tak jsme se dali dohromady. A on pak asi po týdnu zavolal s jeho ženou Ivankou zpátky, a kromě toho, že souhlasil, abychom spolu nazpívali Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat song pro něj a pro Charlottku,” vzpomíná frontman skupiny Kryštof.

„Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,” tvrdí Richard Krajčo a rozpovídá se o Karlu Gottovi jako o symbolu českých Vánoc, jehož skladby zní každé Vánoce ze všech domácností i stánků se svařákem.