Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Kryštof vyzývá novou písní k tanci, smíchu a víře

10. 4. 2020

richard-krajco-2017.jpgRichard Krajčo (foto: Angelika Špicarová)

Po úspěšné skladbě „Hvězdáři”, která má na YouTube už přes 3,5 milionu zhlédnutí, přichází Kryštof s veselým tanečním songem „Hned teď (pojď být světlometem)”, na němž spolupracovaly vedle Richardovi dcery Jasmínky také největší hvězdy TikToku a Instagramu.

Frontman kapely Richard Krajčo v aktuální tematické písni působí na fanoušky a vyzývá je k pozitivnímu myšlení a víře, že se všechno zase v dobré obrátí. Skladba byla napsaná při ladění kytary nejmladší dcery ještě v lednu. Text k ní ale vznikl až s příchodem koronaviru, aby rozvířil temnou atmosféru. Videoklip je po domácku sestřihaný v tabletu, za to je plný největších hvězd sociálních sítí.

Song vznikl jako reakce na situaci, v níž se celý svět nachází. Hned teď přináší do dnešní doby radost, zpěv, tanec a veselí. Vzkazuje to poselstvím: „Neboj, zas všechno v dobré se obrátí. Zahoď svůj strach, že slunce se nevrátí,” jak zpívá Richard Krajčo. „Písnička se tvořila v dětském pokoji, když jsem nejmladší dceři ladil kytaru. Na začátku února pak část kapely odletěla do Londýna, kde vzniklo pod taktovkou producenta Yoada Neva demo, které jsme měli původně dotočit na podzim, ale když přišly události kolem pandemie koronaviru a já viděl, jak se mnoho lidí kolem hroutí do depresí a bojí se co přijde, napsal jsem text o tom, že je potřeba myslet na lepší zítřky a nenechat se semlít,” přibližuje zpěvák.

Singl se nakonec dotočil v Praze a Yoadovi byl poslán na mix. Během toho napadl skupinu „karanténní” vizuál, se kterým jim pomohla Richardova dvanáctiletá dcera Jasmínka a hvězdy TikToku. Na chvíli se tedy Kryštof proměnili v tiktokové tanečníky. „Choreografii k videu vymýšlela Jasmínka, která se mnou i klip stříhala. Celý je natočený na mobil, zpracovaný v iPadu a kromě členů kapely v něm tančí Naty Hrychová, Mína, Nela Kailová, Annie Camel, Terysa, Adydy a Anička Šulcová,” komentuje Richard Krajčo. Formace si u této příležitosti založila TikTok účet @krystok7, který již nyní můžete sledovat.