Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Lo Moon ctí v nové skladbě poetiku kapely Talk Talk

5. 12. 2021

lo-moon.jpgLo Moon (foto - zdroj: facebook.com)

„Dream Never Dies”, tak se jmenuje nový singl skupiny Lo Moon. Ta nyní dokončuje druhou desku, jež však zatím nemá název ani datum vydání. Celou nahrávku po producentské stránce zastřešuje sama kapela, přičemž s ní úzce spolupracuje Yves Rothman (Yves Tumor, Miya Folick).

Frontmanem Lo Moon je Matt Lowell, který jako svůj zdroj inspirace přiznává Talk Talk a jejich nezaměnitelný hlas Marka Hollise. Mattův vokál je mu v některých polohách velmi podobný. Novinka „Dream Never Dies” je o pocitu stárnutí, o chvílích, kdy si čím dál častěji uvědomujete nostalgii po svém mládí. Její autor popisuje, že se snažil nasát optimismus, a bojuje s výzvou tyto momenty neztratit a zároveň se v nich neutopit. Zdůrazňuje, že ona naděje se nemá nechat proklouznout mezi prsty a nemá se jí dovolit, aby s sebou odnesla to, o co nechcete přijít. Skladbě zpočátku dominuje klavírní linka, jež následně vklouzne do směle vystavěného naléhavého finále.

Doprovodný klip tento vývoj dokonale ctí. Režisér Michael Hili zde nijak neplýtvá obrazovým výrazivem, zaměřuje se na detail a práci se světlem coby zdrojem oné naděje. Postupně pak přidává i záběry na kapelu nebo další terénní sekvence snímků.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek