Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Lucie tvořila novinku s producentem Guns N' Roses

5. 11. 2018

lucie_2018.jpgLucie (foto: Ondřej Pýcha)

Kapela Lucie přichází s druhým singlem k nové desce, která vyjde 9. listopadu a ponese název „Evolucie”. Píseň „Nejlepší, kterou znám” napsali Oskar Petr a Robert Kodym. Produkce se ujal Mike Clink, jenž stojí za zásadními alby Guns N' Roses. Song doprovází výpravný videoklip.

Oskar Petr, autor „Chci zas v tobě spát”, „Rouháš se bohům” nebo „Medvídek”, tentokrát skupině přinesl skladbu, kterou původně složil v emigraci v Americe. Od té doby ležela v šuplíku. „Vznikla v roce 1989 v Los Angeles a my jsme se do ní teď ponořili. Myslím si, že kvalitní písně jsou nadčasové,” říká Robert Kodym, jenž „Nejlepší, kterou znám” otextoval.

S produkcí formaci pomohl zkušený Mike Clink, který stojí za hity „Don’t Cry”, „November Rain” nebo „Sweet Child O' Mine” pro Guns N' Roses či za klasikou „Eye Of The Tiger” z filmu „Rocky”. „Oskar napsal silnou baladu v době, kdy Mike vytvářel jen několik kilometrů od něj výborné nahrávky, které změnily zvuk rockové hudby. Přišlo nám skvělé dát americkou a českou legendu dohromady v roce 2018. Bylo nám jasné, že toto spojení přinese něco úžasného,” říká manažer Lucie Ladislav Vajdička z vydavatelství BrainZone. Mixu se ujal držitel Grammy John Spiker.

Skladbu „Nejlepší, kterou znám”  doprovází vizuál režiséra a kameramana Dominika Miškovského. Ten stojí i za videoklipy „Srdce” a „Daniela”. Jako kameraman snímal také videa „L'aura” a „Sen”. Natáčelo se v noci, v ruinách bývalého noblesního plaveckého bazénu pod Terasami Barrandov. „Jednotlivé členy skupiny jsem rozmístil tak, aby kolem nich mohla kamera i dívky (snímané další den pod vodou) ladně proplouvat. Aby každý z muzikantů měl své jedinečné místo, ale aby v jednu chvíli byli všichni pevnou součástí celku. Vše v jednom dlouhém cinemascopickém záběru,” popisuje Dominik Miškovský.

„Hlavní roli v klipu hraje Simona Guľašová, která je na začátku nevinně nádherná, jako každá čerstvá láska. Později sladká milenka, která se však v závěru mění v děsuplnou saň. Jak to v životě často bývá,” usmívá se režisér.

Nové album „Evolucie” vyjde 9. listopadu. Kapela zároveň vyráží na velkolepé turné. Kromě Prahy (22., 23. a 24. listopadu) se zastaví v Ostravě (13. listopadu), Brně (17. a 18. listopadu) a zavítá i na Slovensko, konkrétně do Bratislavy (27. listopadu) a do Košic (30. listopadu). Hudebníci na šňůře zahrají také největší hity a udělají průřez celou kariérou.

EVOLUCIE Tour 2018:

13.11.2018 - Ostrava, Ostravar Aréna
17.11.2018 - Brno, DRFG Arena
18.11.2018 - Brno, DRFG Arena
22.11.2018 - Praha, O2 Arena
23.11.2018 - Praha, O2 Arena
24.11.2018 - Praha, O2 Arena
27.11.2018 - Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
30.11.2018 - Košice, Steel Aréna

Text - zdroj: ireport.cz/redakce