Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Mňága a Žďorp vyrazí na jarní online šňůru

27. 3. 2021

mnaga-a-zdorp.jpgMňága a Žďorp (foto - zdroj: Iva Marešová)

Korona nekorona, oblíbená kapela Mňága a Žďorp uspořádá jarní turné. Odehraje jedenáct koncertů, které bude streamovat živě. Každý bude jiný a na každém vystoupí minimálně jeden host.

„Už loni jsme si ověřili, že i takhle můžeme zůstat s lidma v kontaktu a udělat jim v týhle divný době radost. To je ta největší motivace. Takže jim nabídneme dvě až tři hodiny písniček a povídání každou sobotu v osm večer během jedenácti víkendů,” říká k turné zpěvák Petr Fiala.

Online koncertování si skupina Mňága a Žďorp vyzkoušela už loni na jaře a na podzim, kdy fanouškům prostřednictvím internetové televize Mall.tv naservírovala 22 streamů. Největší ohlas zaznamenal koncert na střeše hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí, který vidělo 130 000 lidí. Formace si střihla i své vůbec první akustické vystoupení, které na konci roku vydala na dvojalbu „Přístav Unplugged”.

Jarní online šňůra odstartovala v sobotu 20. března speciálním koncertem v Liďáku ve Valašském Meziříčí. Spolu s kapelou vystoupili i František Černý a Karel Holas ze skupiny Čechomor, Roman Holý, Petr Váša a Tomáš Hanák. Takzvané spešl koncerty proběhnou ještě dva, a to 24. dubna na střeše hotelu Thermal v Karlových Varech s Meky Žbirkou a 22. května na statku u saxofonisty Tibíka v Hradci nad Svitavou s Vypsanou fiXou.

mnaga_snura_plakat.jpg

Mezi dalšími hosty nebudou chybět písničkáři Jarek Nohavica a Karel Plíhal, stand-up komik Lukáš Pavlásek, režisér Petr Zelenka nebo producent posledních dvou studiových nahrávek kapely Milan Cimfe. „Na hosty se moc těším, protože jsou to všichni šikovní a talentovaní kluci a holky. Se všemi si něco zahrajeme a pokecáme. Každý koncert bude úplně jiný,” slibuje frontman skupiny. A týká se to i repertoáru.

Příznivci se můžou těšit na večery věnované deskám „Nic složitýho”, „Dutý ale free”, „Na stanici polární” a „Takže dobrý”, love songům nebo skladbám na přání. „Streamy jsou prostě jiná disciplína než koncerty, ale i v nich se dá furt zlepšovat a vymýšlet různé věci, abychom jim přidali nějakou hodnotu. Největším nezvykem je pro nás to hrobové ticho po každé písničce, ale už jsme se naučili hned si sami zatleskat a pořádně se pochválit,” říká Petr Fiala.

Lístky na online streamy jsou k dostání na e-shopu kapely. Za normální koncert lidé zaplatí 169,- Kč, za spešl 349,- Kč. „Loni fanoušci přispívali dobrovolným vstupným a spousta z nich tak učinila, za což jsme jim velmi vděční. Letos jsme si řekli, že když můžou zaplatit tihle loajální fans, tak se to budou muset naučit i ostatní. První čtvrthodinu dáme zadarmo a pak se bude moct každej rozhodnout, jestli se bude dívat dál, nebo ne. Je to samozřejmě zajímavá zkouška a uvidíme, jak k tomu lidi přistoupí,” dodává Petr Fiala s tím, že přenos znovu zajistí Mall.tv. Pro tvrdé fanouškovské jádro pak formace připravila permanentku na všechny online streamy s 30% slevou. Předprodej vstupenek zde.