Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Poetika s novou skladbou zabruslila na tenký led

17. 12. 2023

poetika.jpgPoetika (foto: Lukáš Matoušek)

Kapela Poetika přichází po roce s čerstvým singlem „Mám pocit, že tě ztrácím”. Melancholií a orchestrem podpořená věc se opírá o téma, které každý z nás moc dobře zná. Okamžiky, kdy člověku někdo vkročí do života a pak odejde. A tak to plyne stále dokola.

A je to rozhodně lepší a dotaženější záležitost než předchozí prvoplánová „Půlnoc”, která zněla jako rádiový kolovrátek. U novinky vynikne aranž a lehce nakřáplý hlas frontmana Ondřeje Brejšky.

K procítěné písni vznikl i klip. Černobílý snímek, natočený opět Ondřejem Kudynem, je zasazen do zasněžené krajiny. Výsledek tak vypadá artově a vkusně, i když díky sněhu v kombinaci s textem může působit chladně a syrově.

„Přišel jsem za Ondrou Kudynem s námětem příběhu, který jde pozpátku, protože se mi líbil ten kontrast toho, že se z někoho zapomenutého stane váš nejbližší. Už jen ta domluva, kdy se bavíte o začátku, který je vlastně na konci, byla složitější,” popisuje zpěvák, co videoklipu předcházelo.

Natáčelo se v zasněženém lomu a teplota sahala hluboko pod bod mrazu. „Po sedmi hodinách válení se ve sněhu, umělé krvi a kaolinovém bahnu jsem chvílemi přemýšlel, jestli jsem se neměl líp učit,” dodává Ondřej Brejška. Ušil si na sebe totiž bič a text se musel nabiflovat pozpátku. Ale vyplatilo se.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář