Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Vypsaná fiXa obsadila do nového klipu herce Pavla Lišku

7. 2. 2023

vypsana-fixa.jpgVypsaná fiXa (foto: Angelika Špicarová)

Vypsaná fiXa vloni vydala povedenou desku „Kusy radosti”. Z kolekce už představila klipy k písním „Buvol” a „Kouřící miminko”. Třetím videosinglem se nyní stal „Bagrista ze Suezu” s poselstvím, že nadějí světa se může stát každý z nás.

Autorem skladby je frontman Márdi. Při psaní vycházel z reálné události, která se opravdu stala. Ani nemusíme chodit do daleké minulosti, stačí se ohlédnout do období covidu, kdy se zpozdily některé dodávky zboží.

„Inspirovala mě situace, která nastala po zablokování Suezského průplavu obří nákladní lodí. Náš svět se najednou ocitl bez přísunu veškerého možného zboží, které si denně objednáváme. Jediný, kdo nás mohl zachránit, byl neznámý chlap s malým bagrem. Naděje celého světa se upíraly na něj. Přišlo mi to vtipné, epické a dojemné zároveň. A tak jsem vzal kytaru a vznikla tahle věc,” upřesňuje vznik songu pardubický patriot.

Za přispění producentů Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka pak kapela stvořila nahrávku plnou neobvyklých zvuků. Místo bicích se použil pravěký Rhythm Ace a pláč dítěte připomíná japonská hračka chihuahua. Oproti studiové verzi je video obohacené o zpravodajská hlášení chválící tento hrdinský čin.

Videoklip zpracoval režisér Tomáš Bláha a své dílo pojal přeneseně. „Věděli jsme, že se Suezem v Česku nic nenatočíme, a taky jsme si řekli, že nechceme být úplně popisní. Proto jsme text písně trochu parafrázovali českým prostředím a řekli si, že uděláme takový prequel té skutečné události, což vlastně vysvětlujeme koncem našeho klipu,” popisuje. Hlavní role se ujal herec Pavel Liška, který ztělesnil superhrdinu v českých poměrech.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář