Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Vypsaná fiXa přichází v novince se šedesátkovým soundem

2. 7. 2021

vypsana-fixa.jpgVypsaná fiXa (foto: Angelika Špicarová)

Po tom, co zveřejnila klipy ke všem skladbám z posledního alba „Kvalita”, představuje pardubická formace Vypsaná fiXa první ukázku z chystané desky. Tu točí v osvědčené sestavě s producenty Dušanem Neuwerthem a Ondřejem Ježkem a měla by vyjít příští rok.

„Zatím máme rozdělaných šest písní a vypadá to, že by to mohla být velice zajímavá, pestrá deska. Už první zveřejněný song je celkem netradiční záležitost. Skladbou ‚Už dlouho nemluvíš’ jsme vzdali hold českému beatovému písničkářství 60. let. Odkazuje na ranou tvorbu Olympicu, Petra Nováka nebo třeba Václava Neckáře,” prozrazuje frontman Márdi a dodává: „Myslím, že se nám to díky produkci Dušana Neuwertha a Ondry Ježka povedlo a na chvíli jsme přistáli v době, kdy z rádia hrály dnes již naprosto zlidovělé písně ‚Snad jsem to zavinil já’, ‚Povídej’ nebo ‚Já budu chodit po špičkách’.”

Nádech zmíněné „Povídej” tam vskutku je slyšet. Song „Už dlouho nemluvíš” muzikanti natáčeli s basákem Mejnem (nyní je čerstvou posilou Kryštof Mašek), už ale naznačují nový zvuk. Výsledek je tak dalším důkazem toho, že skupina umí skvěle kombinovat pomalé melancholické věci s těmi punkovými. Zde navíc zaujme text plný přirovnání k oblíbeným filmovým postavám.

Novinku doprovází jednoduché černobílé lyric video, v němž se slova písně objevují na nábytku, oknech a dalších zařízení jednoho domu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková