Jdi na obsah Jdi na menu

Slavný kytarista Carlos Santana opět spojil síly s Robem Thomasem

11. 10. 2021

carlos-santana.jpgCarlos Santana (foto - zdroj: facebook.com)

Nové album na letošní podzim nachystal i kytarista Carlos Santana. Deska „Blessings and Miracles” se na pultech obchodů s hudbou a na streamovacích službách objeví už v pátek 15. října.

Jak je u tohohle mistra latin rocku zvykem, ve studiu se obklopil řadou hostů. Na albu se objeví například Chris Stapleton, Steve Winwood, G-Eazy, Kirk Hammett a vrací se Rob Thomas, zpěvák kapely Matchbox Twenty a spolutvůrce cenou Grammy ověnčeného hitu „Smooth”.

Oba muzikanti znovu spojili síly v songu „Move” a přibrali k sobě ještě rockovou partu American Authors. „Skladba ‚Move’ vznikla vlastně podobě jako ‚Smooth’,” popisuje Carlos Santana. „Jako kdyby tam byl nějaký božský zásah a já jsem věděl, že tu písničku musím udělat s Robem. Je o probuzení vašich molekul. Zažehni sám sebe - víš co, hýbej se. Když s Robem spolupracuji, dohromady máme skvělý zvuk.”

Latino feeling je ve skladbě „Move” podložený výrazným rockovým soundem s velmi charakteristickou houpavou melodikou a typicky sytým, teplým kytarovým tónem. Ozvěny dvaadvacet let starého hitu tu jsou, ale pracuje se s nimi tvůrčím způsobem. K singlu byl natočen černobílý videoklip, kde kolem muzikantů švihají blesky a nabíjejí je pozitivní energií.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek