Jdi na obsah Jdi na menu

Slipknot se vracejí s novou skladbou The Chapeltown Rag

9. 11. 2021

slipknot_2019.jpgSlipknot (foto - zdroj: Live Nation)

Když se Corey Taylor před časem vyjádřil, že další hudba od Slipknot je blíže, než si fanoušci myslí, ani ti největší optimisté nemohli doufat, že je tak blízko. V den, kdy se americká formace poprvé v kariéře stala stadionovým headlinerem Knotfestu v Los Angeles, se objevil čerstvý singl „The Chapeltown Rag”.

Jde o první materiál od alba „We Are Not Your Kind” (2019) a zároveň o první ukázku z desky, která by dle slov členů kapely pravděpodobně měla vyjít ještě letos.

Devítičlenná banda z americké Iowy v „The Chapeltown Rag” své notně ostré hrany nijak neobrousila. Po prvních dvou téměř rapovaných verších podkreslených pouze strojovým hukotem song bez přípravy skočí do riffové nálože, která je až do konce plná zvratů a zlomů. Corey Taylor střídá klasické polohy, slova divoce plive a střílí kolem sebe, jindy vytahuje z rukávu intenzivní řev (což je u Slipknot novinka), ale nebojí se skočit ani k melodickému refrénu. Mocný zvuk a intenzita podpořené výraznou perkusivní složkou podle očekávání lámou kosti.

Píseň je inspirována příběhem britského sériového vraha, který si vysloužil přezdívku Yorkshirský rozparovač a Taylorovi posloužil i jako prostředek ke kritice manipulace, jíž nás zahlcují sociální média.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek