Jdi na obsah Jdi na menu

Soulfly s Maxem Cavalerou se chystají uctít přírodu dalším albem

8. 5. 2022

soulfly.jpgSoulfly

Ikona undergroundu Max Cavalera chrlí další riffy. Jeho skupina Soulfly na sebe opět strhává pozornost a ohlašuje dvanáctou desku „Totem”, která vyjde 5. srpna. Již nyní je k dispozici první ukázka, singl „Superstition”. Lyric video k němu vytvořilo studio Aimed & Framed spolu s animátorem 3D postav Álvarem Gómezem Padillou.

Album „Totem” bude následovníkem nahrávky „Ritual” z roku 2018. Propojujícím tématem všech skladeb se stalo spojení člověka s přírodou.

„Skládání alba s mým synem a bubeníkem Soulfly Zyonem byla jedna pořádná dvouletá jízda. Deska není tak tematická, jako bylo album Sepultury ‚Roots’, obsahuje spíše takový mix podobných témat. O spirituálním světě pojednává píseň ‚Spirit Animal’, která je vážně skvělá. Na desce najdete i song ‚The Damage Done’, v němž jsem se soustředil na životní prostředí a to, jak ničíme naší planetu. Všechny skladby jsou tematicky velmi jednoduché. Jde o můj styl psaní, řeknu vše stručně a na rovinu. Nesnažím se nic extra vymýšlet. Stejné je to i s riffy, prostě vím, jak je dělat. Nepřikrášluju je, jsou jednoduché a přímé, ale fungují,” dodává Max Cavalera.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz