Jdi na obsah Jdi na menu

Steven Wilson láká na novou desku úchvatnou skladbou Pariah

13. 5. 2017

stevenwilson2016.jpgSteven Wilson (foto - zdroj: alternativenation.net)

V pořadí páté sólové album současné britské progresivní veličiny Stevena Wilsona s názvem „To The Bone” vyjde 18. srpna. S oznámením termínů první části rozsáhlého světového turné startujícího 31. ledna 2018, ve kterém prozatím Česká republika chybí, byla vypuštěna i první ochutnávka.

Zveřejněná píseň „Pariah” přináší poklidnější, až snovou autorovu polohu, ve které se v duetu potkává s izraelskou zpěvačkou Ninet Tajib. Ta s Wilsonem spolupracovala již na deskách „Hand. Cannot. Erase.” a „4 ½”. I zde zpívá příjemným zastřeným hlasem, ne nepodobným naší Lenny. Song udržuje posluchače v určitém napětí, které přejde v mohutnou explodující gradaci, jež je prezentována sférickou zvukovou stěnou. Ta je tvořena zkreslenými klenutými zvuky kláves a kytar. Rozhodně se jedná o velmi zdařilou nahrávku.

K samotné dlouhohrající novince Steven Wilson sdělil, že jej v komponování v mnoha směrech inspirovala taková díla jako „So” od Petera Gabriela, „Hounds Of Love” od Kate Bush nebo „The Seeds Of Love” od Tears For Fears. Tématicky nový počin přinese v jedenácti skladbách širokospektrální pohled na každodenní život, v němž se odráží dnešní paranoidní chaos, který nás obklopuje a ovlivňuje.

Text - zdroj: musicserver.cz/Tomáš Rozkovec