Jdi na obsah Jdi na menu

Suede doslova ohromují v živé verzi písně She Still Leads Me On

3. 8. 2022

005---suede.jpgSuede (foto: Angelika Špicarová)

Kultovní britská kapela Suede, jejíž dědictví zůstalo stejně pevné jako pas frontmana Bretta Andersona, má v rukávu spoustu klenotů. Přesto je pozoruhodné, že její druhá kapitola přinesla stejně úchvatné dílo jako ta první a reunion nabídl impozantní hudbu.

A další bude následovat. Na připravovaném, v pořadí devátém albu „Autofiction” se muzikanti pokusili využít divokou živou energii, a zprostředkovat tak punkovější aspekty svého pohledu na věc. Deska, jež bude obsahovat jedenáct skladeb, spatří světlo světa 16. září.

Pilotní singl „She Still Leads Me On” se zabývá velmi osobním pocitem ztráty. Píseň, kterou Brett Anderson napsal své zesnulé matce, Suede poprvé představili na pódiu v Bruselu letos v květnu. Nyní ji připomínají záznamem ze studia. Natočil jej Mike Christie a sestříhal Jon Slade.

„Moje matka byla a stále je v mém životě velmi důležitá. ‚She Still Leads Me On’ je song o ztrátě, ale ne o smutku. Je to skladba, která říká, že i když někdo odešel, stále vás může provázet životem,” řekl o textu Brett Anderson. Jeho odvážný, teskný vokál je postaven proti drátěné kytarové lince. A rytmická sekce? Ta dosud jen málokdy působila tak pevně, tak propojeně a tak vrozeně fyzicky.

Text - zdroj: musicserver.cz/Karena Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář