Jdi na obsah Jdi na menu

Suede lákají krásnou melancholickou skladbou na novou desku

12. 6. 2018

005---suede.jpgSuede (foto: Angelika Špicarová)

Osmé řadové album Suede nazvané „The Blue Hour” by mělo uzavřít triptych, který započal comebackem s deskou „Bloodsports”. Novinka vyjde v září a první návnadou se stala melancholická píseň „The Invisibles”, k níž vznikl i prostý doprovodný videoklip, který odzbrojuje svou atmosférou.

Dle slov kapely se na „The Blue Hour” dočkáme i sborů, mluveného slova a velkých orchestrálních aranží. Ty měli na starost Craig Armstrong a Neil Codling. Desku produkoval Alan Moulder, po dlouhé době se tak Suede obešli bez Eda Bullera. Vše vznikalo v londýnských Assault & Battery Studios, kde má formace nyní své zázemí.

Nahrávka „The Blue Hour” vyjde 21. září a bude obsahovat čtrnáct skladeb. Fyzicky se album objeví na CD, 2LP a na zatím blíže nespecifikovaném sběratelském boxu. Všechny varianty jsou k objednání již nyní v oficiálním obchodě skupiny.

Brett Anderson a jeho souputníci mají na podzim v plánu i krátkou koncertní štaci. Praha bohužel ve výčtu zatím nefiguruje. Nejblíže k nám budou hned během jejího zahájení, a to 29. září v Berlíně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek