Jdi na obsah Jdi na menu

Support Lesbiens mají halloweenské lyric video k singlu White Lines

30. 10. 2020

support-lesbiens.jpgSupport Lesbiens (foto - zdroj: Universal Music)

Kapela Support Lesbiens se hlásí s písní „White Lines”, která popisuje ponuré tempo nočního života v metropolích. Původně měla skladba okořenit koncertní sety na letních festivalech, ale vzhledem ke všem okolnostem nabrala jiný směr. Další rozměr dává singlu i čerstvé lyric video.

„Hledali jsme svůj nový sound, chtěli jsme fanoušky něčím překvapit. Každopádně si myslím, že jsme ho nakonec našli a dost se nám v tomhle stylu líbí,” uvádí frontman skupiny Dušan Marko. „White Lines jsme napsali ke konci prvního lockdownu, kdy nám už opravdu začal chybět noční život. Někdy prostě potřebujete vypnout, zapomenout na dobré vychování a vyrazit do ulic. A přesně tak zní i písnička, přesně tak, jak jsme se cítili. Temně. Nakonec se song spojil i s Halloweenem, což je krásně vidět právě ve videoklipu. Navíc refrén koresponduje i s touhle dramatickou dobou.”

Svou motivaci ke vzniku skladby popisuje i autor muziky Radek Tomášek. „Vždycky mě fascinovala duchařská tematika v hudbě. Pamatuji si, jak jsem si jako kluk pouštěl z vinylu Thriller do sluchátek furt dokola. Před dvěma lety jsem objevil kapelu Ghost a úplně mě to rozsekalo. Temná teatrální nálada mě paradoxně zalila pozitivnem! No a já chodím běhat do Roztockýho lesa, kde jsou v jednom místě uprostřed lesa dveře. A jednou jsem doběh až k nim, otevřel je a prošel, a tak vznikl tenhle song.”

V souladu s textem je i vizuální podoba písně sladěná s jejím poselstvím. Veškeré obrázky kreslil a animoval ručně tvůrce videa Matyáš Vorda. Techniku animace zvolil přesně tak, jak se to dělalo v začátcích animovaného filmu, z nichž si bral inspiraci. Klip odkazuje na dobu němých černobílých filmů, kdy vznikaly první příběhy s Mickey Mousem či Merrie Melodies.

„Text jsem si interpretoval jako pokoušení vůle, svádění k něčemu nebezpečnému, něčemu zakázanému. Něčemu, co přes zdánlivé krátkodobé uspokojení nebo zábavu, vede k tragédii. Proto jsem v lyric videu použil charaktery jako jsou kostry, rakve či jiné hororové výjevy, které se ale záměrně tváří na první pohled přátelsky, naivně, až dětsky. Vypadají, že s nimi bude zábava, ale pozor, jsou to pořád jen smrťáci,” vysvětluje Matyáš Vorda.