Jdi na obsah Jdi na menu

Susanne Sundfør zveřejnila uhrančivý videoklip k písni Accelerate

22. 10. 2015

susanne-sundfor-2015.jpgSusanne Sundfør (foto: Sofia Fredricks Sprung)

Susanne Sundfør letos vydala jedno z absolutně nejlepších popových alb poslední doby a ani po více jak půl roce nepřestává s jeho propagací. A rozhodně ví, proč to dělá.

Nahrávka „Ten Love Songs” nabízí tolik skvělého materiálu, že by klip mohla natočit ke kterékoliv položce tracklistu a ani jednou by u toho nešlápla vedle. Černobílého snímku se tentokrát dočkala epická „Accelerate”, která jasně ukazuje, v čem spočívá zpěvaččino popové mistrovství.

V novém singlu spojila Susanne Sundfør silnou synťákovou melodii, osmdesátkový zvuk a varhany. Onen šíleně dramatický nástroj, který v moderním popu svoje místo zkrátka nemá, by bez nadzvednutí obočí dokázal do svých písní začlenit málokdo. Ne však Susanne, ta se řídí vlastními pravidly. Když proto po třech minutách ostré elektroniky přijde až hororové varhanní intermezzo, jež by se skvěle hodilo třeba na soundtrack k filmu „Interstellar”, a pokračuje dalším splýváním s exponovanými jedničkami a nulami, vyjde jasně najevo, že norská interpretka nemá v současnosti ve své lize konkurenci.

Vizuál dostává názvu skladby především svým zběsilým střihem a také tempem, v němž se střídají jednotlivé scény. Dohromady tak tvoří skvělé kombo, které ještě zesiluje dojem z originálního songu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Lukáš Boček