Jdi na obsah Jdi na menu

Švédští Evergrey lákají na novou desku povedeným songem Save Us

6. 3. 2022

evergrey.jpgEvergrey (foto - zdroj: facebook.com)

Před pár dny tomu byl přesně rok, co Evergrey vydali album „Escape of the Phoenix”. Následovalo ukončení spolupráce s AFM Records, u kterých nedávno vyšel živák „Live: Before the Aftermath”. Nyní pilní Švédové ohlašují novinku „A Heartless Portrait (The Orphean Testament)” a svou premiéru na značce Napalm Records. Deska vyjde 20. května.

„Tak jsme tady zase! Deset nových skladeb, které, doufáme, budou soundtrackem vašich nových vzpomínek a nových životních příležitostí. Deset skladeb, které nám bude ctí, když si poslechnete. Deset skladeb, které povstaly z popela dvou let, během nichž naše kreativita měla víc času na rozkvět než kdykoliv jindy. Deset skladeb, jejichž poslech si, doufáme, užijete stejně jako my, když jsme je tvořili,” osvětluje kapela.

První prezentovaná skladba „Save Us”, která čerstvý albový materiál otevírá, je dle frontmana Toma S. Englunda: „O tobě a o mně. O našich myslích zajatých ve světě, v němž vykreslování dokonalého obrazu svého já se zdá být důležitější než to, kým skutečně jsme. Vycházím z pozorování lidí ve svém okolí, kteří mají pocit, že nejsou dost dobří pro tento svět nebo sami pro sebe. Obávám se, že jsme ztraceni a řekl bych, že si potřebujeme navzájem pomoct najít cestu zpět k tomu, co je důležité a znovu objevit sebe sama. Jako umělci rovněž přispíváme a vytváříme obsah pro sociální média a jsme tak paradoxně chyceni ve světě, od něhož je obtížné se oprostit. Můžu jenom doufat, že naše muzika do téhle rovnice vnáší trochu rovnováhy.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz