Jdi na obsah Jdi na menu

Švýcarská kapela Sinplus zveřejnila klip ke zdařilému singlu Escape

18. 5. 2020

sinplus_foto_johnny-ferrari.jpgSinplus (foto: Johnny Ferrari)

Švýcarské bratrské duo Sinplus se vrací s nahrávkou, jež předznamenává nový začátek. „Píseň ‚Escape‛ je o kladení si otázek. Je o opuštění komfortní zóny, protože jste řízeni touhou objevovat a chtít pro sebe víc. Někdy musíte riskovat, vkročit do neznáma a opustit své pohodlí. Je to asi nejosobnější song, který jsme zatím napsali.”

Po minulém albu „This Is What We Are” se Sinplus vydali cestou, která odkazuje k jejich hudebním kořenům. Rok 2019 byl velice emotivní a přinesl spoustu změn. „Nějak jsme se zasekli a už nepociťovali svobodu, kterou umělec potřebuje ke skládání a vyjádření se.”

Ještě než se bratři vypravili do Nashville, kde chtěli najít ten nejlepší sound, rozhodli se odjet do Kalifornie vstřebat atmosféru západního pobřeží. Dnes oba vytvářejí vlastní směs alternativního rocku, melodických a chytlavých kytarových riffů a break-beatů a jsou odhodláni stát se součástí rockandrollové revoluce.

Singl „Escape” produkoval na cenu Grammy nominovaný JT Daly v Nashville a míchal držitel Grammy Wez Clarke v Londýně. „S JT jsme si ve studiu užili hodně srandy a v písni je to slyšet. Vždycky jsme měli rádi silné kytarové riffy a svěží rytmy... A toto je výsledek.”

Videoklip ke skladbě „Escape” kapela zveřejnila 8. května a je předzvěstí nové desky, která spatří světlo světa letos v říjnu.

„Poselství ‚Escape‛ je prosté; nekonečné hledání energie, jež vás motivuje, postrkuje k překračování vlastních limitů.” A to je to, co znázorňuje obal. „Chtěli jsme něco, co bude představovat význam úniku, ale v jeho nejčistší formě - kreativní a odvážné.”