Jdi na obsah Jdi na menu

Tarja Turunen s projektem Outlanders coveruje Depeche Mode

7. 4. 2022

071---tarja-turunen.jpgTarja Turunen (foto: Angelika Špicarová)

Finská zpěvačka Tarja Turunen spolu s německým muzikantem a skladatelem Torstenem Stenzelem vytvořili nový hudební projekt Outlanders. Před pár dny vypustili do světa cover „World In My Eyes” od Depeche Mode.

V písni hostuje kytarista americké kapely Living Colour Vernon Reid. Outlanders již dříve zveřejnili songy „The Cruellest Goodbye” a „Closer To The Sky”. V tom druhém hraje bývalý kytarista britské skupiny Yes Trevor Rabin. Zatím nejsou k dispozici žádné informace o vydání celé desky.

„Když jsme náš projekt Outlanders rozjížděli, mysleli jsme, že nahrajeme album plné coverů. Ale pak jsem najednou psala další a další písně, ať už sama nebo s Torstenem. Nakonec jsme nahráli jenom dvě coververze. Jednou z nich je ‚World In My Eyes’ od Depeche Mode. Vždycky mě přitahovala temná krása této skladby. Má vskutku skvělou atmosféru a já jsem si nahrávání opravdu užila. Když jsem Torstenovi řekla o nápadu přepracovat tuto klasiku, byl hrozně nadšený. Je totiž její velký fanoušek už léta. V této písni mě uslyšíte zpívat úplně jinak,” tvrdí Tarja Turunen o novém singlu.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz