Jdi na obsah Jdi na menu

Tereza Balonová zveřejnila videoklip k velmi osobní písni Jsem

3. 3. 2022

tereza-balonova.jpgTereza Balonová (foto: Václav Ryba)

Od společného turné s kapelou Jelen v roce 2018 patří Tereza Balonová k největším příslibům českého popu. S nahráním desky však všestranná hudebnice vyčkávala, až přijde ten správný čas. A zdá se, že právě nastal. Její prvotina nazvaná „Půlnoc” by měla vyjít 25. března. Momentálně na ni láká singl „Jsem”.

Skladba „Jsem” naznačuje, že je na co se těšit. Jednadvacetiletá zpěvačka v chytlavé novince nezapírá písničkářské kořeny, zároveň se ovšem snaží oslovit současné popové fanoušky. Ostatně sama říká, že ji inspirují třeba Sam Fender nebo Sigrid. Nutno uznat, že tentokrát stvořila svou asi nejhitovější píseň, v níž vyčnívá jak charakteristický hlas autorky, tak mysticky znějící backvokály.

„Nový song je hodně osobní záležitost. Mapuje moje aktuální pocity. Ty se především týkají hledání vztahů. Cesty, kterou se na prahu dospělosti vydat. Vlastně jako celé album ‚Půlnoc’. Je to můj život,” popisuje nadaná umělkyně.

Klip byl natočen pod režijní taktovkou zkušeného Ondřeje Urbance, jenž využil pestré barvy, které jako by značily, jak by měla zpěvaččina tvorba na desce znít. „Snažili jsme se naplnit Terezinu představu, že tentokrát nebudeme ve videoklipu ztvárňovat nějaký konkrétní příběh. Naopak. Nechali jsme působit jenom hudbu a Terezinu energii, obsah ať si posluchač nebo divák doplní sám,” vysvětlil režisér.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek