Jdi na obsah Jdi na menu

The Complication připomínají rané Red Hot Chili Peppers

11. 5. 2019

the-complication.jpgThe Complication (foto - zdroj: bandzone.cz)

Tuzemská skupina The Complication je v České republice už dobře etablovaným tělesem. V zimě odehrála několik koncertů na turné s Gaia Mesiah a renomé si získala také druhou studiovou deskou „Aspiring Child”.

Úderným skladbám vévodí špinavé kytarové riffy a skvělý vokál zpěváka Jackoba Sence. Nyní čtveřice přichází se songem „BIG BIG SMILE”, který je doplněný nápaditým videoklipem. Kapela tak pomalu láká fanoušky na nové album, jež by mělo vyjít na podzim letošního roku u labelu Indies Scope.

Hned od prvních tónů je zřejmé, že The Complication s aktuální tvorbou navazují tam, kde minule skončili. Rock funkový riff, skandovaný ústřední slogan a výrazný zpěv jsou alfou a omegou roztěkané písně, v níž formace připomíná rané Red Hot Chili Peppers. Jednoduše se drží toho, co jí osvědčeně funguje.

Hodně povedený je i klip, jehož tvorby se zhostil opavský režisér Majkl Klemm. Členové souboru divákovi prezentují nastavované úsměvy štěstí ve stylu slavného internetového memu Hide The Pain Harold. Video baví po celou svou dobu, dané poselství vyplývá jasně, aniž by formou sklouzávalo k banalitě nebo tuctovosti.

Text - zdroj: musicserver.cz/Matěj Kostruh