Jdi na obsah Jdi na menu

The Cranberries lákají na poslední desku singlem All Over Now

19. 1. 2019

the-cranberries_2018.jpgThe Cranberries (foto - zdroj: facebook.com)

Je to rok, co zpěvačka The Cranberries Dolores O'Riordan nečekaně zemřela. Už krátce po její smrti skupina zveřejnila informaci, že nešťastná událost se stala v době, kdy společně připravovali nové album.

To nakonec vyjde 26. dubna pod názvem „In The End”. Podle prohlášení zbývajících členů kapely bude obsahovat jedenáct písní z pera Dolores O'Riordan a jejího spoluhráče Noela Hogana.

Skladby začaly vznikat během turné The Cranberries v květnu 2017, v zimě téhož roku došlo na demoverze i s hlasem zpěvačky. Po měsících truchlení muzikanti získali plnou podporu její rodiny a najali producenta Stephena Streeta (ten jim produkoval čtyři alba včetně debutu), aby dovedl kolekci do finální podoby. „Věděli jsme, že vydání desky je tou největší poctou, kterou můžeme Dolores dát,” uvedli v prohlášení.

Kromě této zprávy zveřejnila skupina 15. ledna, tedy v den výročí úmrtí frontmanky, také první singl „All Over Now”. Ten se nese v duchu dosavadní tvorby The Cranberries a irské formaci rozhodně ostudu nedělá.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek