Jdi na obsah Jdi na menu

The Hu uzavírají klipovou trilogii roztančenou skladbou Bii Biyelgee

7. 9. 2022

the-hu_foto_enkhbat-nyamkhishig.jpgThe Hu (foto: Enkhbat Nyamkhishig)

Mongolská skupina The Hu vydala očekávané album „Rumble Of Thunder” a při té příležitosti zveřejnila další videoklip. V podstatě jím uzavírá trilogii. Předchozí snímek „The Black Thunder” ve dvou dílech vyprávěl příběh války, novinka válečnému dění předchází a z temných časů nás naopak zavádí do doby oslav a radovánek. Opět je to monumentální podívaná s filmovou kamerou, velkou roli zde hraje i divoká příroda.

Songu dal název stejnojmenný tradiční mongolský tanec zapsaný na seznam nehmotného kulturního dědictví organizace UNESCO. Podle samotné kapely je „Bii Biyelgee” píseň o tom, mít se dobře. Ke klipu pak muzikanti dodávají: „Při natáčení videa jsme tančili tak jako nikdy předtím a pohyby, kdy jsme se pokoušeli tradiční tanec imitovat, byly velká výzva. Vyžadují totiž úplně jiné schopnosti, než byste čekali v jakémkoliv tanečním žánru. Oslava těchto schopností a kvalit byla pro nás velmi inspirující a fascinující.”

The Hu jsou momentálně na americkém turné společně se skupinou Megadeth. Do Evropy se mongolská formace podívá na podzim a v listopadu zahraje i v Praze coby speciální host koncertu The Pretty Reckless.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář