Jdi na obsah Jdi na menu

The Hu vyměnili v novém videoklipu bujné oře za čtyřkolky

19. 5. 2022

the-hu_foto_enkhbat-nyamkhishig.jpgThe Hu (foto: Enkhbat Nyamkhishig)

The Hu si svým mixem tradičních nástrojů, hrdelního zpěvu a rockové rytmiky získali nejednoho fanouška. Zasloužený úspěch sklidilo album „The Gereg”, ale i koncerty. Repertoár však měli docela omezený a nakonec to trvalo v podstatě tři roky, než jsme se dočkali novinky. Tou je skladba „This Is Mongol”, která se objeví na soundtracku k filmu „The Retaliators”.

„This Is Mongol” nijak nevybočuje z dříve nastavených mantinelů. Opět je to na první dobrou chytlavá halekačka s refrénem jako stvořeným pro sborové zapojení publika. O atmosféru se starají ony typické dvoustrunné housle, tempo udává riffující kytara a šamansky-rockové bicí. Recept sice již známý, ale v podstatě svěží.

K songu vznikl i videoklip, který napřed sleduje členy skupiny, jak jedou pouští na čtyřkolkách, načež svorně dorazí na místo vyznačené dvěma kameny a odehrají píseň. Svižný střih a nečekané barevné filtry poněkud povyšují jinak tradiční pojetí videa, jako celek to funguje velice dobře. Věřme, že skladba „This Is Mongol” je prvním náznakem nové desky.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek