Jdi na obsah Jdi na menu

The Mars Volta se vracejí a překvapivě servírují karibské rytmy

26. 6. 2022

the-mars-volta.jpgThe Mars Volta

Po deseti letech nečinnosti opět povstávají kalifornští progresivci The Mars Volta. V novém videoklipu k songu „Blacklight Shine” plném karibských rytmů nezapřou své latinskoamerické kořeny.

Skladba představuje kytaristu Omara Rodrígueze-Lópeze a zpěváka Cedrica Bixlera-Zavalu v jejich nejpřístupnější podobě, nebrání se popovým melodiím. Text písně pomáhá vysvětlit myšlenku „vlny plné výpadků vědomí, která vyplavuje na břeh všechny vzpomínky, a tlukotu srdce, jež si stále všechno pamatuje,” říká Cedric Bixler-Zavala.

V Grand Parku v Los Angeles se 19. června objevila tajemná krychle. Audiovizuální umělecká instalace „L'Ytome Hodorxí Telesterion” byla stvořena za účelem vyprávět příběh o návratu The Mars Volta. Uvnitř krychle se návštěvníci vydali na pohlcující cestu do vesmíru, kde mohli poprvé slyšet song „Blacklight Shine”. Zážitek uvnitř krychle měl vyvolat sebereflexi, s jediným průvodcem na cestě nekonečnými galaxiemi a zpět na Zemi – se sebou samým. Kdo nemohl být svědkem této události osobně, může se 1. července těšit na digitální zážitek.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz