Jdi na obsah Jdi na menu

The Rolling Stones odhalili skladbu nahranou s Jimmym Pagem

24. 7. 2020

rolling-stones_2018.jpgThe Rolling Stones (foto - zdroj: Live Nation)

Fanoušci kapely The Rolling Stones si ve středu mohli poprvé poslechnout doposud nezveřejněný song z října 1974 nazvaný „Scarlet”, na němž se podílel také Jimmy Page z Led Zeppelin.

Podle Keitha Richardse ke spolupráci došlo ve chvíli, kdy se skupiny sešly ve stejném studiu. „Má vzpomínka je taková, že jsme vešli zrovna na konci nahrávání Zeppelinů. Ostatní členové kapely odcházeli, ale Jimmy se rozhodl zůstat,” popsal.

Skladba bude součástí remasterované verze alba „Goats Head Soup”, která vyjde v září. Kromě ní bude obsahovat také další dvě nevydané písně z té doby, a to „Criss Cross” a „All The Rage”. Vedle hitů, jako jsou „Angie” nebo „Brown Sugar”, přinese očekávaná deska i jejich koncertní či instrumentální verze. Kolekce nabídne zcela nový stereofonní mix původní nahrávky z roku 1973, songy doplní dema a živá vystoupení například z Bruselu a v deluxe verzi je tvůrci seskupili do sady čtyř CD nebo LP. Tento box obohatí také stodvacetistránková fotokniha obsahující vzácné snímky, eseje a nový tisk dobových plakátů.

Původní materiály nahrávali The Rolling Stones kromě Spojených států a Velké Británie také na Jamajce. „Toto album je mi velice blízké a dal jsem do něj opravdu všechno,” komentoval Mick Jagger.

Text - zdroj: musicserver.cz/Anežka Gavendová