Jdi na obsah Jdi na menu

The Rolling Stones vydají v reedici slavnou desku Goats Head Soup

16. 7. 2020

rolling-stones_2018.jpgThe Rolling Stones (foto - zdroj: Live Nation)

Opěvované album „Goats Head Soup” kapely The Rolling Stones spatří světlo světa už 4. září v multiformátovém vydání. Bude k dispozici v deluxe edicích, čtyřdiskových CD a vinyl box set edicích.

Deluxe edice budou obsahovat písně v novém stereu, rarity, vyřazené skladby a také nejrůznější alternativní verze. Nejvzácnějšími budou však tři dosud neslyšené singly, z nichž jeden byl před pár dny zveřejněn a jmenuje se „Criss Cross”. Dalšími odhalenými skladbami jsou „All The Rage” a „Scarlet”. V posledně jmenovaném songu se jako host objevuje kytarista skupiny Led Zeppelin Jimmy Page. Součástí box set edicí „Goats Head Soup” bude také „Brussels Affair”, patnáctistopé živé album nahrané na show v Belgii, během podzimního turné v roce 1973.

The Rolling Stones jsou skupinou, která je od svého zrodu v roce 1962 neodmyslitelným pilířem rockové hudby. O tom vypovídá i jejich zařazení na čtvrté místo v žebříčku padesáti nesmrtelných interpretů rock’n’rollu časopisu Rolling Stone, dvojnásobný zisk Grammy za celoživotní dílo a uvedení do rock’n’rollové síně slávy. Tvrdé jádro formace tvoří na rytíře pasovaný zpěvák Mick Jagger a kytarový mág s životním příběhem rebela Keith Richards.