Jdi na obsah Jdi na menu

The Rolling Stones zveřejnili po dlouhých osmi letech nový song

24. 4. 2020

rolling-stones_2018.jpgThe Rolling Stones (foto - zdroj: Live Nation)

The Rolling Stones vypustili ve čtvrtek naprosto nečekaně a bez přípravy do světa novou skladbu. „Living In A Ghost Town” je jejich první materiál po osmi letech, kdy vyšly dva songy na kompilaci „GRRR!”. Píseň ve večerních hodinách doplnil i videoklip, který střídá pohledy do studia s jízdou prázdnými městy.

Už před nějakou dobou se objevily zprávy o tom, že jsou tihle nezastavitelní britští veteráni znovu ve studiu, kde by měl vznikat následovník alba „A Bigger Bang”, jež vyšlo v září 2005.

Mick Jagger se v rozhovoru pro Apple Music nechal slyšet, že „Living In A Ghost Town” stvořil společně s Keithem Richardsem už před rokem. „Nebyla zamýšlena pro tyhle časy, ale nakonec jsme se rozhodli, že se to docela hodí. Některé části textu jsem drobně upravil. Ale v podstatě je to tak, jak jsme to napsali,” tvrdí zpěvák.

Skladba sama o sobě nijak zvlášť nepřekvapí, nese se v duchu nastoleném posledními klasickými řadovými nahrávkami, osvěžením je výrazný vliv reggae. Přesto je rozhodně příjemné slyšet, že je kapela celkem ve formě.

Kytarista Keith Richards říká: „Máme nyní spoustu volného času. Očividně vlastně nemůžeme dělat nic moc jiného než napsat nějaké nové písničky.” Že by to byl přece jenom základ vznikající desky?

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek