Jdi na obsah Jdi na menu

Till Lindemann avizuje sólové album videoklipem k písni Sport Frei

30. 10. 2023

lindemann_2019.jpgLindemann (foto - zdroj: wikipedia.org)

Till Lindemann vydá na začátku listopadu sólovou desku, první bez souputníka Petera Tägtgrena, s nímž pod hlavičkou projektu Lindemann poslal do světa dvě alba. Novinka ponese název „Zunge” a zpěvák skupiny Rammstein rozhodně nešetří singly. Představil už tři a nyní nám servíruje další, který je opatřen působivým klipem.

Tématem je tentokrát sport. Skladbu Till Lindemann v úvodu věnuje všem „dobře vycvičeným duším, které se rádi mučí”, aby pak pečlivě vyjmenovával vše pozitivní i negativní, co vrcholový sport přináší. Jenže za tím vším je jeden velký otazník. K čemu to všechno je? „Roky utíkají a ty nevidíš slzy,” zpívá v refrénu svižné písně. Celý takový život je doslova spalující, jak ostatně zpěvák jasně demonstruje v závěru videa.

Černobílý snímek je neskrývaným pomrknutím směrem ke kontroverzní nacistické režisérce Leni Riefenstahlové, jejíž záběry z filmu „Olympia” použili Rammstein ve videoklipu ke coververzi songu „Stripped” od Depeche Mode. Tady se pouze pracuje s podobnou estetikou, jež však nabourává jistý prvek grotesknosti, obzvláště v záběrech, kdy je samotný Lindemann zobrazený na sofistikovaném trenažéru, který jej rovnou láduje steroidy, nebo když zpěvák trénuje s činkou, jež se pod svou vlastní vahou ohýbá.

Deska „Zunge” spatří světlo světa už v pátek 3. listopadu, a pokud všechno půjde dobře, Till Lindemann se 22. listopadu zastaví v Praze. Na koncertě ve Sportovní hale Fortuna jistě zaznějí i nové skladby, včetně tohoto singlu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář