Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Odell chystá nové album nazvané Jubilee Road

29. 6. 2018

028---tom-odell.jpgTom Odell (foto: Angelika Špicarová)

Tom Odell oznámil detaily připravované třetí studiové desky s názvem „Jubilee Road”, která vyjde 12. října na labelu Columbia Records. Venku je již i pilotní singl „If You Wanna Love Somebody”. Videoklip k němu režírovala Sophie Littman.

Ačkoliv pojmenování alba může být samo o sobě fiktivní, zároveň se „Jubilee Road” může stát Odellovou nejupřímnější a nejosobnější zpovědí, kterou o sobě dává světu vědět. Zabalena do velkolepých melodií, nahrávka se prolíná s reálnými životními příběhy, jež Tom zažil během doby, co bydlel se svojí přítelkyní v londýnském domě.

Aby zachoval soukromí svých sousedů, nazval ulici fiktivním jménem, nicméně posluchač je vtažen do skutečných dramat, které Odell v písních vykresluje. Od první skladby „Jubilee Road”, kde barvitě popisuje místní komunitu, přes opilé gamblery v lokálních hospodách v songu „Queen Of Diamonds”, až k téměř nesnesitelně hořko-sladké oslavě v písni „Wedding Day”.

Přestože je britskému písničkáři teprve 27 let, „Jubilee Road” se snadno může stát výrazným milníkem v jeho hudební kariéře. Ukazuje totiž Odella jako multitalentovaného umělce, který sám drží kontrolu nad celou tvorbou. Nejen psaní, zpívání a hraní na klavír ve všech deseti nových skladbách, ale i převzetí záštity nad produkcí alba dává tušit, že budoucnost má zcela ve svých rukou.

Jak Tom Odell dodává: „Napsal jsem tuto desku v domě na tiché terasovité ulici ve východním Londýně. V textech jsem se nechal inspirovat životy přátel, s nimiž jsem se tam sblížil. Natočil jsem téměř všechny songy v obýváku a když je teď poslouchám pozorněji, pořád můžu slyšet zvuky z televizní show, kterou si pouštěl můj starý soused vedle v pokoji. V některých okamžicích zaslechnu v nahrávkách i hlasy dětí, hrajících fotbal venku na ulici a kroky mé přítelkyně, procházející se po dřevěné podlaze v patře nade mnou. Už tam nebydlím, můj život se dost změnil, ale nikdy na toto období nezapomenu a doufám, že si užijete poslech nového alba tak, jak jsem si ho já užíval při jeho tvorbě.”

Text - zdroj: electropiknik.cz