Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Odell láká na novou desku výbornými songy

23. 4. 2016

tom_odell_2016.jpgTom Odell (foto - zdroj: facebook.com)

Pětadvacetiletý zpěvák a songwriter Tom Odell před třemi lety sklidil ohromný úspěch se srdceryvnou písní „Another Love” a vůbec s celým debutovým albem „Long Way Down”, které mu vyneslo vítězství na Brit Awards.

Rok se s rokem sešel a po silném singlu „Real Love” je zpět s novou deskou. Ta ponese název „Wrong Crowd”, produkoval ji Jim Abbis, který má na kontě mimo jiné spolupráci s Adele, Arctic Monkeys či Kasabian, a obsahovat bude jedenáct písní.

O novince Tom Odell prohlásil, že si přál, aby měla větší a dramatičtější sound. Snažil se proto vyždímat ze svých už tak dost silných melodií ještě víc nebo klást větší důraz na smyčcové aranže. Titulní track, který spatřil světlo světa začátkem dubna, naznačuje ještě další novum, a to zapojení výrazně tanečních elementů. A v duchu této proměny se nese i klip, který ke skladbě vznikl.

Blonďatá hvězda si v něm udržuje výraz rozervaného gentlemana a v úvodní části diváka nechává v intimní atmosféře hotelového pokoje. Za zvuku jednoduchého akustického doprovodu se ale děj postupně přesouvá na taneční parket a spolu se změnou prostředí se naplno rozehrávají i přímočaré elektronické aranže, které pohání song kupředu. Ve výsledku jde o poměrně nenásilné uchopení obou tváří talentovaného muzikanta.

Další ukázkou z chystané desky je skladba pojmenovaná „Magnetised”. Tom Odell ji zveřejnil před několika dny. Jde o píseň se silnou gradující melodií, k níž byl vytvořen i odpovídající lehce dramatický videoklip. Ostatně jak je zpěvákovým dobrým zvykem, vše do sebe opět skvěle zapadá.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková