Jdi na obsah Jdi na menu

Tomáš Klus natočil ústřední píseň pro film Přání k narozeninám

14. 7. 2022

tomas-klus.jpgTomáš Klus (foto: Angelika Špicarová)

K nové komedii „Přání k narozeninám” napsal písničkář Tomáš Klus song s názvem „Štěstí”. Snímek bude v kinech k vidění až od listopadu, což je možná škoda, protože podle prvních záběrů z něj přímo sálá letní atmosféra.

Aktuálně Tomáš Klus září v muzikálu „Branický zázrak”, kde mimo jiné účinkuje po boku herečky Veroniky Khek Kubařové. Právě ta se vedle něj objeví i v připravovaném filmu. Hvězdná plejáda ve složení Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Igor Orozovič, Jaroslav Plesl, Matěj Hádek, Simona Babčáková a David Švehlík slibuje humornou podívanou o tom, jak se rodinná oslava zvrtne v divokou jízdu, při níž si nikdo nemůže být jistý vůbec ničím.

Přitom samotnou skladbu Tomáš Klus vůbec neplánoval. „Písnička vznikla spontánně na place, kde byla doslova a do písmene legrace, a to i když jsme ji museli zpívat od soumraku do úsvitu. Kéž vás naladí a vy dobře nalazeni naleznete zdroj svého štěstí přesně tam, kde jste, a třeba pak s druhým zdrojem, šťastni, zajdete do kina,” vzkazuje.

Doprovodné záběry se točily na úpatí Prokopského údolí, kde máte Prahu jako na dlani. Tomáš Klus zde pouze za doprovodu ukulele provází příběhem, jehož gró je výstižně obsažené hned v úvodu textu: „Ne vždycky je svět přesně podle tvých představ, ale byla by nuda mít to vždycky všechno dokonalé.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková