Jdi na obsah Jdi na menu

Trash-popová kapela 100°C zveřejnila videoklip k písni Freaky Boys

19. 1. 2015

100--c-freaky-boys-2015.jpg

Mariánskolázeňská trash-popová formace 100°C vstupuje do roku 2015 s novým videoklipem. Kapela tentokrát vizuálně ztvárnila píseň „Freaky Boys” ze stejnojmenné desky, kterou svým fanouškům nadělila v loňském roce.

Videoklipem „Freaky boys” skupina navazuje na videa k písním „Nobody Feels Good” a „Eye For An Eye”. Zatímco předchozí klipy spojovalo téma boje o vítězství (první klip reflektuje vztah se synem zasazený do prostředí automobilových závodů, druhý využívá estetiky šermířského souboje), třetí vizuální dílo je příběhem, který charakterizuje dobrodružství, objevování a nespoutanost.   

Kompletního zpracování videoklipu ke skladbě „Freaky boys” se už tradičně ujal art director audiovizuálního studia Manaworld a současně i baskytarista kapely 100°C Ondřej Urbanec, který v minulosti natáčel klipy kapelám, jako jsou např. Tata Bojs, Charlie Straight, Slza, rapperovi Rytmusovi či zpěvákům, jako jsou Adam Mišík a Tonya Graves. „Pro klip jsme tentokrát zvolili v současné době velmi populární formát inspirovaný počítačovými hrami, který prezentuje příběh z pohledu hlavního hrdiny. Tím je freaky boy, bláznivý kluk, který si užívá dobrodružný road trip po Thajsku, kde v sobě objevuje své nespoutané já. Děj začíná na letišti, kde potkává nové kámoše a holku, do které se během road tripu zamiluje. Vše končí proskočením ohnivého kruhu, jedná se o symbol nevázanosti, kterou v sobě má každý z nás, ale málokdy jí může dát zcela volný průchod,” uvedl Ondřej Urbanec.

A o čem vizuál „Freaky boys” vlastně je? „Jedná se o první klip vůbec, ve kterém nevystupuje kapela. Chtěli jsme tak našim fanouškům přinést něco nového, neotřelého. Doufáme, že se jim to bude líbit,” doplnil frontman skupiny Joshua aka Jakub Johánek.

Šestice muzikantů z Mariánských Lázní o sobě dala poprvé výrazněji vědět před deseti lety, kdy prorazila v talentové soutěži Coca Cola Popstar. Formace má na svém kontě čtyři alba. Poslední deska vyšla v loňském roce.

Pokud byste kapelu chtěli slyšet naživo, nejbližší koncert se uskuteční 13. února v pražském klubu La Loca.

Text - zdroj: Tereza Ďoubalová | Account Manager

Související:

Novinka od 100°C bourá představy o českých videoklipech!