Jdi na obsah Jdi na menu

Troye Sivan se v novém songu oddává velice přitažlivé melancholii

6. 4. 2020

troye-sivan.jpgTroye Sivan (foto - zdroj: facebook.com)

„Už mám města dost. Zakřič, pokud jseš v tom se mnou. Pokud mám umřít, pojďme umřít na nějakém hezkém místě,” zpívá Troye Sivan v čerstvém singlu „Take Yourself Home” a posluchači mohou od prvního okamžiku jen žasnout nad mírou melancholie, kterou do skladby vetkal. Z optimismu druhého alba „Bloom” jako by už nic nezbylo.

Novou éru ohlásil mladý Australan v posledním březnovém týdnu prostřednictvím jediné fotografie na svých sociálních sítích. Změněná vizáž, která zahrnuje zářivě rudé vlasy, pírka za uchem a zastřený pohled, písni vyloženě sedí. I ona je totiž nefalšovaným hudebním chameleonem. Začne jako něžně vybrnkávaná balada, později se přidají pulsující beaty a nakonec rozkvete do hutnějšího, elektronického tvaru s klubovým nádechem.

Dobrou zprávou zůstává, že se mezi tou vší novotou neztratila Troyova skutečná tvář. Tvář nadaného skladatele, miláčka internetu a nezkrotné síly indie synth-popu. Oproti předchozí desce navíc ubylo zjevné teatrálnosti, kterou si zpěvák zřejmě musel projít, aby se jí mohl opět zbavit. Prostor se tak znovu otevírá autenticitě, která zejména z debutu učinila hotovou senzaci.

Text - zdroj: musicserver.cz/Lukáš Boček