Jdi na obsah Jdi na menu

U2 natočili skvostný videoklip ke skladbě Song For Someone

20. 7. 2015

u2-2013.jpgU2 (foto - zdroj: oldiesradio.cz)

Irská skupina U2 uvolňuje singly ze své loňské desky „Songs Of Innocence” opravdu velmi pozvolna. Naposledy jsme se s Bonem a jeho partou mohli v rádiích setkat díky songu „Every Breaking Wave”, který vyšel v prosinci.

Nyní je tu konečně novinka „Song For Someone”, kterou doprovází i hodně zdařilý vizuál. Na skvělé skladbě se podílel například i Ryan Tedder z OneRepublic, celou produkci si vzal na starost oblíbený Brit Flood.

O režii videoklipu se postaral uznávaný Vincent Haycock, který stojí za povedenými vizuály pro Calvina Harrise, Lanu Del Rey, Florence And The Machine nebo Paula McCartneyho.

Po domluvě s Bonem režisér oslovil amerického herce Woodyho Harrelsona, jenž si ve videu zahrál hlavní, a je třeba dodat, že velmi emotivní roli. Ztvárnil totiž vězně, který se po letech v zajetí konečně dostává na svobodu a poslední okamžiky za mřížemi prožívá pln strachu, jak bude venku přijat. První věcí, která ho totiž čeká, není integrace do společnosti, ale setkání s dcerou, již si díky odpykávání trestu pamatuje jen jako malou.

Harrelson svou roli zahrál naprosto fantasticky, navíc autentičnost celého jeho výstupu umocňuje i fakt, že dotyčnou dívku si v klipu zahrála jeho skutečná devatenáctiletá dcera Zoe.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc