Jdi na obsah Jdi na menu

Uhrančivý Jara Vymer upoutá silným hlasem a vyzrálým projevem

9. 1. 2019

jara-vymer.jpgJara Vymer (foto: Andrea Geletová, Lobian Photography)

Připadá vám, že se v poslední době roztrhl pytel s novými tvářemi, které se navzájem podobají a vy máte tendenci si je plést? Devatenáctiletý Jara Vymer vás vyvede z omylu už svojí prvotinou „On My Knees”. Během roku má v plánu vydat další dvě skladby a výhledově i celé album.

Jara Vymer rozhodně nezapře svůj exotický původ. Narodil se v Kostarice peruánské matce a českému otci. Když mu byl rok, rodiče se přestěhovali do České republiky. V patnácti letech začal psát písničky a skládat hudbu.

Nyní přichází s debutovým singlem vyprávějícím o dospívání, ztrátách dětských iluzí, vymezovaní vlastních hranic a touze napravit porušené rodinné vztahy. V songu „On My Knees” ukazuje silný hlas a překvapivou zralost (na to, že mu není ještě ani dvacet let).

Skladbu Jara Vymer doplnil příjemným a nepodbízivým videoklipem. Natáčení měl na starosti režisér Tomáš Krejčí a studio WildCat Films. „Rozhodli jsme se, že klip uděláme jako malý film. Jeho hudba je velmi emotivní a bylo těžké najít děj, který by s tím dokázal držet krok,” říká Krejčí. „Nakonec si myslím, že jsme vybrali nejlepší verzi scénáře a výsledný příběh je věnovaný všem, kteří byli někdy nuceni ztratit dětství, ovšem nikdy za něj nepřestali bojovat.”

S písní „On My Knees” chce Jara Vymer zabodovat v českém kole Eurovize, potažmo v celém světovém klání, a zkusit napodobit loňský úspěch Mikolase Josefa, který to dotáhl na skvělé šesté místo. S prvotinou mu po producentské stránce pomohl Boris Carloff, který k výslednému soundu dodává: „Jara vychází ze soulových kořenů a spojuje v sobě vintage zvuk s novým pohledem na to nejlepší z black music 60. let.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková