Jdi na obsah Jdi na menu

Uriah Heep ukuli svou novou desku z chaosu pandemie

11. 11. 2022

uriah-heep.jpgUriah Heep (foto: Angelika Špicarová)

Uriah Heep jsou nezdolní. Rockoví veteráni ve čtyřiapadesátém roce své kariéry, 27. ledna 2023, vydají nové studiové album. Bude se jmenovat „Chaos & Colour” a kapela ho ohlašuje rovnou i videoklipem k songu „Save Me Tonight”, který jej otevírá.

„Je to další ze silných melodických písní udělaných pro rocková rádia a jistě ji příští rok zařadíme i do svého koncertního setu,” říká k novince kytarista Mick Box.

Její pozadí, jakož i to, že prsty v ní má též zpěvák Jeff Scott Soto, dál odhaluje baskytarista Dave Rimmer: „Je to skladba vzešlá z frustrace a beznaděje uplynulých dvou roků života, kdy jsme se však nevzdávali naděje, že se jednoho dne znovu setkáme.” Je třeba doplnit, že Rimmer se Sotem byli společně podepsáni už pod písní „Grazed By Heaven” z předchozí desky „Living The Dream”, na níž posloužila rovněž coby otvírák.

První singl zároveň udává tematický tón alba, formovaný právě nelehkým obdobím koronavirové pandemie. „Název ‚Chaos & Colour’ odráží chaotické období lockdownů, rušených turné, krize v branži a vůbec všechen ten zmatek, v němž se svět ocitl,” vysvětluje Mick Box. „A alespoň z mého pohledu, jediné barvy, které lidé mohli spatřit, byly skrze hudbu. Spoustě z nás pomohla tuto nelehkou dobu překlenout.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář