Jdi na obsah Jdi na menu

V čerstvém videoklipu kapely FROM si zahrál Pavel Zedníček

5. 3. 2021

from.jpgFROM (foto: archiv skupiny FROM)

Teplická skupina FROM o sobě dává opět vědět. Kapela vydala novou skladbu s názvem „Minulost”, ke které vznikl emotivní klip, v němž ztvárnil hlavní roli Pavel Zedníček.

Tématem songu je obraz dnešní doby a pohled do duše herce, který hraje pro prázdné sály. Osiřelé hlediště pomalu zabíjí každého umělce.

„Nechtěli jsme točit videoklip o covidu, ale spíš poukázat na vedlejší dopady dnešní doby a stavu, v němž se jako společnost nacházíme. Nešlo nám o finanční či materiální stránku, ale spíš o tu duševní. Co může s člověkem, jenž je celý život zvyklý na kontakt s divákem a zpětnou vazbu, udělat to, když se vlastně najednou stane nepotřebným. To mívá za následek situace, které by se v normálních časech nestaly,” říká zpěvák Filip Kotek.

„Natáčení jsme si vychutnali plnými doušky. Pan Zedníček je obrovský profesionál a jsme moc rádi, že jsme s ním mohli spolupracovat a učit se. Byl to opravdu zážitek,” dodává kapelník Martin Kolařík, který s nápadem oslovit právě Pavla Zedníčka přišel.

Skupina FROM se i tentokrát spolehla na osvědčený tým, a to na režiséra Lukáše Hrdého a kameramana Aleše Lněničku. „Minulost” je jejich čtvrtým společným dílem.

„S klukama z kapely FROM jsem hudební klipy začínal natáčet. Hned naše prvotina V Síti má již 5,5 milionu zhlédnutí na YouTube. Ale tentokrát to bylo úplně jiné natáčení. Nemusel jsem vlastně říkat vůbec nic, protože pan Zedníček v roli hlavní postavy dával vše na první dobrou, jednoduše je to pan herec,” komentuje Lukáš Hrdý.

Momentálně muzikanti tráví čas ve studiu a natáčejí nové písně pro chystané album, které vyjde koncem tohoto roku.