Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze byl představen nový hudební projekt Walkmanz

29. 11. 2019

walkmanz.jpgWalkmanz (foto: Jan Jirkovský)

Kapela Walkmanz vznikla oficiálně 27. listopadu, kdy proběhl i křest videoklipu k singlu „Až přijde láska”. Formace je složena ze samých známých rockových muzikantů. Tvoří ji Thom Fröde (zpěv), René Rypar (kytara), Jaro Lukáč (baskytara) a Zbyněk Raušer (bicí).

Členové skupin Portless, Imodium, Recode The Subliminal, ex Support Lesbiens, ex Krucipüsk, ex Eleison a ex Animé spojili své síly a vrhli se na to, co je baví nejvíc, tedy na energickou rockovou hudbu.

„Řekli jsme si, že ať už bude mít tento náš projekt jakoukoliv životnost, tak budeme dělat vše na sto dvacet procent. Chceme mít dobrý zvuk a kvalitní klipy. Proto jsme se hodně soustředili na to, aby hned ten první videoklip byl opravdu velkolepý. Věříme, že investice do něj se vyplatí. Byl poměrně náročný na realizaci, natáčení trvalo dva dny. Použili jsme do něj různé efekty, animace, hodně času zabrala postprodukce. Video nabízí zajímavou dějovou linku i vizuální stránku,” uvedl Thom Fröde.

Námětu, scénáře i režie klipu se ujal Michal Skořepa. „Do týmu jsme chtěli člověka, kterého známe a dá se s ním dobře komunikovat. I díky tomu je ten výsledek skvělý. Michal odvedl s kolegou, jenž se postaral o postprodukci, extrémní kus práce,” dodal Zbyněk Raušer.

Walkmanz uskuteční první společné samostatné vystoupení 2. dubna v pražském klubu FAMU. Přestože se kapela soustředí na letní festivalovou sezónu a absolvuje limitovaný počet open-airů, stráví koncertováním i jaro. Uvidíte ji po boku takových hvězd, jako jsou skupiny Arakain, IMT Smile nebo Desmod.