Jdi na obsah Jdi na menu

Velšská zpěvačka Marina zveřejnila videoklip k singlu Man's World

24. 11. 2020

marina.jpgMarina (foto - zdroj: facebook.com)

Loni v létě se Marina (dříve známá jako Marina and the Diamonds) rozhodla, že příští album natočí pouze se ženskými spolupracovnicemi. „Tenhle příběh lze odvyprávět pouze ženami,” vysvětlila tehdy své rozhodnutí, jehož prvním plodem je skladba „Man's World”.

Od minulé desky „Love + Fear” se hudebně příliš nezměnilo. U nového singlu, za jehož produkcí stojí Jenn Decilveo, však autorka více než dříve klade důraz na text. Obrací se v něm ke stavu současného světa, zejména k nerovnému postavení žen, ale i třeba homosexuálů.

„Původním nápadem pro tuto píseň byla snaha zaznamenat způsob, jakým jsou ženy a také LGBTQ+ lidé podrobeni diskriminaci v průběhu dějin, a to už od dob čarodějnických procesů v Salemu, kdy společnost vyloučila a odsoudila každého, kdo se zdál nenormální či lehce jinaký. Tyto věci se bohužel dějí i v současnosti a pro mě je to inspirující. Zdá se mi důležité o tom psát,” vyjádřila se zpěvačka pro časopis Vogue.

Zajímavostí je, že i barevný videoklip vzešel z výhradně ženského týmu. Marina v něm působí doslova jako bohyně, která se lidem na planetě rozhodla otevřít oči svým poselstvím.

Text - zdroj: musicserver.cz/Lukáš Boček