Jdi na obsah Jdi na menu

Videoklip ke skladbě The Void je shrnutím jedné éry IAMX

16. 10. 2016

iamx_2016.jpg IAMX (foto: Saryn Christina Photography)

Chris Corner svůj projekt IAMX žene kupředu. Znovu nabitá energie po zdravotní pauze přinesla i tvůrčí expanzi, kdy po loňské desce „Metanoia” došlo na dovětek „Everything Is Burning (Metanoia Addendum)”. Z něj vybraný song „The Void” je sumarizací celé přesmyčky, z které naskakuje místy husí kůže. Pro samotného Chrise je toto vypsání se osvobozením a zakončením jedné temné éry.

„The Void” má velmi prosté video, které vzniklo sestříháním pasáží z již dříve publikovaných klipů, Corner se tak i obrazově poohlíží zpět a sumarizuje, při tom si je zjevně vědom, že se blíží ono odpíchnutí se z místa.

„Everything Is Burning” (obsahující i remixy k albu „Metanoia”) bude představeno na podzimní šňůře, která Chrise a jeho skupinu zavede do mnoha míst, mezi nimiž nechybí ani Praha, do které se velice rád vrací. Střihne si hned dva koncerty v Rock Café (6. a 8. listopadu).

Píseň „The Void” je nejvýraznějším momentem na zmíněné nahrávce „Everything Is Burning”, hypnotizující atmosféra a niterné pocity z ní sálají na maximum. IAMX míří na novou cestu a onen moment procitnutí se snad nestane ustrnutím, zacyklením na jednom místě. Videoklip se pevně drží zavedeného výraziva a samotná skladba pozornost strhává zejména na sebe.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek