Jdi na obsah Jdi na menu

Vladimír Mišík vzpomíná v novém singlu na cestu do Normandie

30. 11. 2021

vladimir-misik.jpgVladimír Mišík (foto - zdroj: facebook.com)

Na konci září vydané album Vladimíra Mišíka „Noční obraz” sklízí jen samé pochvalné recenze. Před pár dny tvůrčí tým pod vedením producenta Petra Ostrouchova vypustil do světa druhý singl. Píseň nese název „Nad útesem dění”.

Skladba vznikla na základě Mišíkových vlastních veršů. „Inspirací k tomuhle textu byla vzpomínka na naši dávnou cestu s manželkou Evou do Normandie,” popisuje autor a dodává: „Nejsem žádný mystik, ale musím říct, že tady se stalo něco zvláštního. Najednou se mi ‚shůry’ začala doslova sypat všechna tahle slova. Já je jen zapisoval. Připomínalo to takové automatické psaní, které používali třeba beatnici. Pak jsem si to přečetl a řekl si: kruci, vždyť ono to skoro vypadá jako báseň...”

Text zhudebnil Petr Ostrouchov a aranžérsky ho zabarvil do irských tónů a nálad. Na výsledném zvuku se velkou měrou podílejí i dva vzácní hosté: Davy Spillane (irská flétna) a Dónal Lunny (buben Bodhrán). Jde o dvě klíčové osobnosti tamní hudební scény, jež mají na svých kontech spolupráci s umělci jako Van Morrison, Mark Knopfler, Sinéad O'Connor nebo Bryan Adams.

„Nad útesem dění” doprovází loutkové lyric video, které vytvořil Matyáš Vorda (též bubeník v Mandrage nebo u Mekyho Žbirky). Podstatnou roli v něm hraje přístroj zvaný hybohled, jehož autorem je výtvarník Pavel Macek.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek