Jdi na obsah Jdi na menu

Vojtaano zve písní Nikdo do kina na snímek Vyšehrad: Fylm

11. 4. 2022

vojtaano.jpgVojtaano (foto - zdroj: facebook.com)

Vojtaano prozradil, že pomalu chystá svou třetí desku. Jednou ze skladeb na nástupci rok staré nahrávky „2020” by mohla být i novinková „Nikdo”. Jde o jakýsi love song, ovšem napsaný s typickým sarkasmem a osobitým vtipem populárního písničkáře.

„Jedná se o takový osudový, rozchodový, epický cajdák. Text písně je přímo inspirován vztahy hlavních hrdinů filmu. A přestože jde tak trochu o prvoplánový doják, snažil jsem se tam dostat taky nadhled a nadsázku. Za jednoduchým textem se skrývá i jednoduchá životní pravda. Nikdo vás nezná, nerozumí vám,” říká Vojtěch Záveský, který si ke spolupráci pozval zpěvačku Pavlu Zeman.

Duet vznikl pro snímek „Vyšehrad: Fylm”, jenž volně navazuje na internetový seriál, k němuž Vojtaano rovněž složil ústřední píseň nazvanou „Lavina”. Skladba „Nikdo” je však hloubavější a kombinuje autorovu dospělejší tvář s tou pichlavější. V klipu vidíme záběry z filmu i Vojtaana v roli taxikáře, jehož zákazníky jsou třeba Vladimír Šmicer nebo Václav Kadlec.

V kinech se „Vyšehrad: Fylm” objeví ve čtvrtek 14. dubna. Naživo si pak Vojtaana můžete poslechnout na některé ze zastávek společného turné s Cocotte Minute a Elektrick Mann.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko