Jdi na obsah Jdi na menu

Vojtaano zveřejnil působivý videoklip k písni Den ve vaně

19. 5. 2021

vojtaano.jpgVojtaano (foto: Kuba Zeman)

Rázný písničkář, herec a stand-up komik v jednom Vojtěch Záveský alias Vojtaano představil klip k songu „Den ve vaně”. Ten pochází z jeho stále aktuálního alba „2020”, které, jak název napovídá, mapuje pandemický rok a všechny související nahromaděné emoce.

„V hudební tvorbě dávám tradičně přednost pozitivním tématům, chci hlavně pobavit, nakopnout. Po posledním videoklipu k písni ‚Tančím o samotě’, který vznikl ve vyloženě manický náladě, jsem se ale rozhodl posluchače nechat nahlídnout i na druhou stranu břehu,” popisuje Vojtaano a tvrdí: „Nyní se poprvé dotýkám tématu úzkosti a deprese. I přes těžký námět se snažím v songu i klipu vyzdvihnout hlavně naději a šanci na lepší budoucnost.”

Niterný text je o pocitech bezvýznamnosti dalšího fungování v dnešním světě, kdy člověk chce uniknout od všedních strastí k sobě samému, odpočinout si a zkrátka najít klid. V kombinaci s videem Petra Vlčka je výsledek hodně působivý. Můžou za to i tóny cihlové barvy a prostory podzemních garáží. Vanu zastoupila zorbingová koule, jež má být symbolem osobního prostoru, do něhož pustíme jen to, co chceme, a jen v takové míře, v jaké nám to přijde vhod. Skladba tak získává nový rozměr.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková