Jdi na obsah Jdi na menu

White Lies se v singlu Blue Drift inspirovali hravými osmdesátkami

18. 2. 2022

white-lies.jpgWhite Lies (foto - zdroj: PIAS Recordings)

Dnes vychází šestá řadová deska White Lies nazvaná „As I Try Not To Fall Apart”. Skupina na ni loni navnadila hned dvěma povedenými písněmi. Jak titulní song, tak i track „I Don't Want To Go To Mars” ukázaly, že je kapela ve formě. Před pár dny White Lies zveřejnili k poslechu další skladbu pojmenovanou „Blue Drift”.

„Troufám si říct, že tohle je krok směrem k progresivnějšímu rocku. Píseň mi velmi připomíná noční jízdu, klikatící se prázdné cesty, vzduch vkrádající se oknem. Ukazuje sílu mysli nás pozvednout a vzápětí srazit dolů. Je to velkolepé, plné nabubřelosti a touhy, ale je v tom také neklid. Až to zahrajeme živě, bude to obrovské,” neskrývá nadšení basák Charles Cave.

Hlavní inspiraci formace hledala evidentně ve hravých osmdesátkových syntezátorových melodiích. Stále však zůstává věrná i svým rockovým kořenům a výborně tyto dva odlišné vlivy spojuje. Album „As I Try Not To Fall Apart” obsahuje deset skladeb.

White Lies se v březnu chystají na velké evropské turné. Těšit se můžeme i my v České republice. Parta z Londýna vystoupí 5. května v Lucerna Music Baru.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb