Jdi na obsah Jdi na menu

Within Temptation natočili video k energické skladbě Entertain You

30. 5. 2020

within-temptation.jpgWithin Temptation (foto: Angelika Špicarová)

Holandská metalová formace Within Temptation vydala poslední řadovou desku „Resist” minulý rok a už fanouškům servíruje nový singl i s videoklipem. Píseň „Entertain You” je podle zpěvačky Sharon den Adel poctou odlišnosti v lidské společnosti a výzvou k její toleranci.

„Tito lidé tu nejsou pro naši zábavu. Pokud si to neuvědomíte, je možná čas na to zamyslet se nad tím, proč se takhle chováte,” říká rodačka z městečka Waddinxveen.

Skladba je překvapivě svižná a zdobí ji výrazný kytarový riff. I přes svou energičnost zvukově navazuje na albového předchůdce. Kapela se jím přiklonila k pop-metalovému výrazu a mnohé příznivce tím rozhněvala. Nahrávka se však dočkala velkého komerčního úspěchu a bodovala napříč žebříčky po celé Evropě.

Video je téměř celé černobílé, pestrá je naopak škála osobitých komparzistů s výraznou image, která v něm vystupuje. Stejně jako samotný song má slušný náboj a energii, která sálá zejména ze zpěvačky. Na album si ale musíme zatím počkat. Singl měl prý původně lákat na nadcházející turné s Evanescence, to ovšem muselo být ze známých důvodů odloženo.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko